top of page

Pustens betydelse

Har du tenkt på hvordan et barn puster?

Hver gang barnet puster in så heves og senkes magen,

dette er et tegn på at barnet puster med diafragmaen

(mellomgulvet).

Om du kjenner deg igjen i de fleste voksne så tendere du til å fylle bare den øvre delen av brystet når du puster in og da bruker du ikke diafragmaen når du puster. Puster du slik så fører dette til spenninger og utmattelse. En av de mest viktigste måtene å bibeholde god helse på samt produsere mer energi og mindre stress i kroppen, er å puste med diafragmane(mellomgulvet). Prøv dette: Pust dypt in og kjenn hvordan magen fylles med luft så slipper du pusten rolig ut. Har du problemer med å få luft ned i magen så legg deg på gulvet med ansiktet ned og pust dypt in slik at magen trykkes ned mot gulvet. Gjør dette ca 10 ggr hver dag og kjenn hvor naturlig og lett det er å puste med diafragmen. Dette vil gi deg mer energi og redusert spenning og gi deg en bedre mental utholdenhet.


Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page