top of page

Behandlingsmetoder

Behandlingen varierer mye, avhengig av smertens karakter, årsak og lokalisering. Behandlingen er basert på anerkjente behandlingsmetoder som:

 

Manipulasjon

Manipulasjon benyttes for å normalisere funksjonen i rygg eller ekstremitetsledd. Det benyttes spesifikke grep som utføres med høy hastighet, men med så liten kraft som mulig

Massasje

Massasje benyttes for å myke opp muskler og bindevev, samt for å minske muskelspenning og øke blodsirkulasjonen. Gjennom massasje økes frisetting av ulike hormoner som oxytosin og endorfiner som hemmer stressnivået i kroppen og virker avslappende.

 

Mobilisering

Et alternativ til manipulasjon er mobilisering, som også er en måte og behandle ledd på. Mobilisering er en spesifikk og leddnær tøyning. Det benyttes liten kraft og langsomme bevegelser for å oppnå normal funksjon i leddet.

 

Triggerpunkts-behandling

Triggerpunktsbehandling benyttes for å redusere muskelspenninger og minske en viss type smerteutstråling. Pressur blir oftebenyttet som behandling på triggerpunkter. Den vanligste årsaken til hodepine er spenningshodepine som ofte er et resultat av aktive triggepunkter.

 

Muskeltøyning

Ved muskeltøyning benyttes blant annet teknikker som passiv og aktiv PNF (proproceptiv neuromuskulær facilitering) og INF (interoceptiv neuromuskulær facilitering). 

 

Trykkbølge 

Benyttes for behandling av tilstander som musarm, plantarfascitt, helspore, seneproblemer i skuldre, knær med mer. 

> som regel i kombinasjon med manuellbehandling, og da som før- eller etterbehandling for den manuelle behandlingen.

 

Dry Needling

Dry needling er en behandlingsform som vi bruker nåler for å komme dypt in i muskulaturen som noen ganger blir vanskelig å nå med hendene.

Myofasciell smerte/triggerpunkter er spente muskelstrenger som årsaker lokale og eller utstrålende smerter til et spesifikt område som er karakteristisk for triggerpunktet.

Disse triggerpunktene kan fort og effektivt behandles men hjelp av dry needling teknikken.

Når man med nålen treffer triggerpunktet i den spente muskelen, opplever man en så kaldt ”lokal twitch response” som er en rask sammentrekning av myofibrillene. Denne responsen før til at muskelen blir helt avslappet.

 

Dry needling skiller seg fra tradisjonell akupunktur hvor man benytter kroppens meridianer som utgangspunkt for behandlingen. Det finnes mange ulike teknikker med ulike navn som periostal needling, biochemical needling, intra muskulær stimulering (IMS), superfiscial dry needling.

 

Rehabilitering og Trening

Ulike hjemmeøvelser og treningsprogram tilpasses hver enkelt pasient, og benyttes for å forebygge og rehabilitere. Grunnprinsippet er å skape en god balanse mellom styrke og bevegelighet.

bottom of page